Школарине за децу припадника Министарства одбране и Војске Србије

У Дому Војске Србије у Београду потписани су споразуми о сарадњи са школама које ће обезбедити бесплатне школарине за децу припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Према том споразуму, почевши од школске 2018/19 године, деца погинулих бораца припадника Министарства одбране и Војске Србије, али и деца запослених у Министарству одбране и Војске Србије чија је плата без пореза и доприноса нижа од републичког просека биће ослобођена плаћања школарине.

По овлашћењу министра одбране Александра Вулина, у име Министарства одбране, споразуме су потписали начелник Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Слађан Ристић и начелник Одељења за традиције и ветеране Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Драган Милковић

У име Високе техничке машинске школе струковних студија из Трстеника споразум је потписао директор те школе др Миломир Мијатовић, у име Високе школе струковних студија за образовање васпитача из Пирота директорка др Емилија Поповић, у име Високе школе струковних студија за васпитаче Шабац директорка Светлана Карић, у име Високе школе струковних студија за образовање васпитача "Михаило Палов" Вршац овлашћени заступник директора те установе Стеван Миљков, док је у име Високе медицинске школе струковних студија из Ћуприје споразум потписао директор Христос Алексопулос.

"Велико вам хвала што чувате нашу земљу, ми ћемо чувати и образовати вашу децу", рекао је Алексопулос приликом руковања са пуковником Милковићем.

Свечаности потписивања споразума присуствовао је државни секретар Бојан Јоцић и бројни војни званичници.

"Оваквим споразумима олакшавамо родитељима да њихова деца, која ће код вас стећи сва потребна знања и вештине, имају бољу будућност, а будућност те деце, наше деце, је уствари и будућност Србије", рекао је Јоцић.

Директор Високе техничке машинске школе струковних студија из Трстеника др Миломир Мијатовић, у име присутних представника високих струковних школа, изразио је задовољство што је пет високих струковних школа данас потписало споразум у циљу унапређења стандарда припадника Министарства одбране и Војске Србије и пожелео успешну сарадњу.

Висока техничка машинска школа струковних студија Трстеник омогућила је бесплатно студирање за сву децу запослених у Министарству одбране и Војсци Србије која остваре статус студента у складу са законом и општим актима школе.

Висока школа струковних студија за образовање васпитача Пирот омогућиће то за двоје деце запослених у Министарству одбране и Војсци Србије, као и Висока школа струковних студија за васпитаче Шабац и Висока школа струковних студија за образовање васпитача "Михаило Палов" Вршац, док ће на Високој медицинској школи струковних студија студирање под наведеним условима бити омогућено за петоро деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво