Влада Србије: Формирана Радна група за израду медијске стратегије

На састанку председнице Владе Србије Ане Брнабић са представницима медијских и новинарских удружења, формирана је Радна група за израду медијске стратегије, чији је председник Дејан Стојановић из Министарства културе и информисања.

Влада Србије је саопштила да се Радна група састоји од девет представника медијских и новинарских удружења и осам представника државе.

Чланови Радне групе у име медијских и новинарских удружења су: Вукашин Обрадовић, Тања Максић, Јелена Клеут, Стојан Марковић, Бобан Томић, Далила Љубичић, Нино Брајовић, Маја Раковиц и Драгана Чабаркапа.

Представници државе у Радној групи су: представници Министарства финансија Јелена Танасковић, Министарства правде Радомир Илић, Министарства за државну управу и локалну самоуправу Саша Могић, Комисије за заштиту конкуренције Марија Ковачевић, Републичког законодавства Ранка Вујовић, Управе за јавне набавке Јелена Марковић, Републичког секретаријата за јавне политике Дејан Ракетић, као и представник Владе Војводине Атила Мартон.

Медијска стратегија ће бити израђена уз подршку ОЕБС-а и Делегације Европске уније у Србији, чији су представници присуствовали састанку.

Према саопштењу, "договорено је да ће ОЕБС у наредном периоду наставити да пружа подршку експертима које ће одабрати медијска и новинарска удружења, а који ће, као експертски тим, помоћи у изради стратегије".

На састанку је договорено да Влада Србије формира Координационо тело за сарадњу са медијима, док ће медијска и новинарска удружења формирати Тим за дијалог.

Ова два тела заједно ће и оперативно радити на решавању проблема новинара и медија.

Чланови Координационог тела биће саветница председника Србије за медије Сузана Васиљевић, саветница председнице Владе Србије за медије Јелена Ковачевић, Немања Пантић из Министарства унутрашњих послова, Ана Суботић из Министарства културе и информисања, Милица Вучковић из Министарства правде, Јелена Парезановић из Министарства државне управе и локалне самоуправе и Ранка Вујовић из Републичког секретаријата за законодавство.

У Тиму за дијалог биће представници медијских и новинарских удружења.

Састанку су присуствовали министар културе и информисања Владан Вукосављевић са представницима овог министарства, саветница председника Републике Србије за медије, Сузана Васиљевић и саветница председнице Владе Србије за медије, Јелена Ковачевић.

Састанку су присуствовали сви представници медијских и новинарских удружења, као и амбасадор ОЕБС-a у Србији Андреа Орицио, представници Делегације ЕУ у Србији и Фондације Конрад Аденауер, наводи се на крају саопштења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи