Припадници служби безбедности могу да погледају огледни стан

Први станови које држава гради за припаднике служби безбедности, војске и полиције биће усељиви већ од септембра следеће године, а сви који желе да купе јефтине станове од данас могу да виде како ће они изгледати.

Огледни стан у насељу "Земунске капије" отворен је од данас за заинтересоване, а квалитет стана, и поред најављене ниске цене квадрата, није упитан.

Стан отворен за разгледање има 67 квадрата, садржи – дневни боравак, две спаваће собе, трпезарију, кухињу, купатило и тоалет, функционалан је и простран...

Иначе, сви планирани станови за припаднике безбедности биће грађени са 80 одсто домаћих материјала, а како је премијерка Ана Брнабић раније истакла, то ће позитивно утицати на домаћу грађевинску индустрију.

Такође, сви ће бити у енергетском разреду Ц, што значи да ће имати 20 одсто ниже трошкове за струју.

Квадратура планираних станова кретаће се од максимално 32 квадрата за гарсоњере, до 92 квадрата за четворособне станове, а биће рађени у складу са стандардима Европске уније и по прописима о енергетској ефикасности.

"Припадници безбедности који се уселе у стан у 67 квадрата, месечно ће плаћати рату од 118 евра", рекао је председник Србије Александар Вучић пре неколико дана, када је обишао огледни стан.

Што се тиче цене, стамбене јединице продаваће се по субвенционисаној цени од највише 500 евра по метру квадратном, у шта је укључено и комунално опремање.

За 2020. годину планирана је изградња 5.203 стана, а у првој фази реализације пројекта биће изграђено укупно 1.578 станова, и то 190 станова у Врању, 188 у Нишу, по 200 у Краљеву и Крагујевцу и по 400 станова у Београду и Новом Саду.

Станови ће се градити у типским стамбеним зградама, а у понуди ће бити гарсоњере, као и станови са једном, две, три и четири собе.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво