Рањени полицајац се опоравља, министар му честитао на храбрости

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је у Клиничком центру "Ниш" полицијског службеника Милоша Милошевића, који је рањен у суботу увече приликом интервенције.

Милош Милошевић је прибраном и брзом реакцијом спречио мушкарца са аутоматском пушком да изврши далеко теже кривично дело, наводи се у саопштењу МУП-а.

Стефановић је похвалио храброст Милошевића, који је, како је рекао, те вечери заштитио животе многих грађана и показао изузетну прибраност и одлучност.

"Полицајац Милош Милошевић реаговао је веома храбро, човек је голорук кренуо на цев оружја и показао изванредну прибраност и одлучност у том моменту и успео да заштити животе других људи. Хоћу да захвалим читавој патроли која је те ноћи учествовала у извршењу задатка, која је веома брзо дошла на лице места и која је спречила извршиоца да испред препуног локала, у коме је било више од стотину људи, можда направи неко теже кривично дело. Добро је да нико није смртно страдао и да је храбром реакцијом припадника Министарства спречен тежак злочин", рекао је министар, наводи се у саопштењу.

Стефановић је рекао и да је веома важно да судови и тужилаштво покажу одговорност.

"Човек који је на овако тежак начин ранио полицајца и покушао да убије друге људе који су те ноћи били у центру Ниша мора да буде адекватно кажњен. Дакле, тражимо максималну казну коју закон предвиђа и за покушај убиства и за илегално ношење оружја", нагласио је министар полиције.

Стефановић је истакао да ће Министарство унутрашњих послова водити рачуна о рањеном колеги и његовој породици.

"Очекујемо његов потпуни опоравак и брз повратак у редове полиције, али је ово прилика да још једном укажемо на то колико је тежак посао полицајца, можда данас и најтежи у Србији и колико сваки излазак у патролу, сваки излазак на извршење дужности, може да буде опасан и ризичан по њих", објаснио је Стефановић.

Министар је захвалио лекарима из Клиничког центра у Нишу који су, како је рекао, већ у првим тренуцима ефикасно и брзо реаговали, тако да су полицајац Милошевић и сви остали који су повређени адекватно збринути.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи