Министарство одбране: Законом се штите тајни војни подаци

Министарство одбране саопштило је да се изменама Закона о одбрани штите тајни војни подаци, а тиме и безбедност државе и свих њених грађана, те да нису истинити наводи Повереника за информације од јавног значаја да су њима Министарство одбране и Војска Србије изузети из јединственог система приступа информацијама од јавног значаја.

"Као и у свим армијама света законом су дефинисани подаци и информације које се не могу давати на увид јавности", истиче се у саопштењу Министарства одбране поводом предлога Повереника за информације од јавног значаја за оцену уставности одређених одредби Закона о одбрани који је поднео Уставном суду.

Министарство је, такође, позвало Повереника да грађанима каже у којој држави, која има своју војску, не постоје тајна војна документа, као и на који начин се доприноси безбедности грађана уколико се прихвати његов предлог да се сва војна документа на баш његов захтев могу ставити јавности на увид.

"Данашње саопштење Повереника, нажалост је још једна потврда, да у потрази за публицитетом и својом политичком каријером, он не може да престане да комуницира са Министарством одбране путем медија, нити да се уздржи од политичких оцена", наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности поднео је Уставном суду Предлог за оцену уставности одређених одредби Закона о одбрани и Закона о Безбедносно-информативној због, како је навео, појединих спорних одредби.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи