Кубуровићева и Де Рахо о значају непосредне сарадње

Министарка правде Нела Кубуровић разговарала је са новим тужиоцем за борбу против организованог криминала и тероризма Италије Федериком де Рахом о сарадњи две државе у области борбе против организованог криминала, тероризма и корупције.

Министарка правде је истакла да је сарадња између министарстава правде Србије и Италије на изузетном нивоу, саопштено је из њеног кабинета.

Нела Кубуровић је подсетила да је прошле године Министарство правде Србије потписало Меморандум о сарадњи са Финансијском полицијом Италије на основу којег ће тужиоци и полицијски службеници ићи на обуку у Италију у циљу унапређења знања у области борбе против организованог криминала и корупције.

Кубуровићева и Де Раху су истакли да је врло значајна непосредна сарадња која постоји између тужилаштава Србије и Италије, као и да заједнички истражни тимови остварују одличне резултате у борби против организованог криминала.

Де Рахо је нагласио да је брза и директна размена информација од велике важности за ефикасну борбу против транснационалног криминала, који угрожава привреду и стабилност сваке државе.

Кубуровићева је подсетила да је од 1. марта ове године почела примена новог Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, који је додатно ојачао капацитете Тужилаштва за организовани криминал и омогућио успостављање четири регионална центра за борбу против корупције у Србији.

Она је указала да нови закон тужиоцима даје могућност формирања ударних тимова, и знатно унапређује координацију и размену података између надлежних државних органа.

Поред тога, Кубуровићева је указала да ће се ускоро у процедури усвајања наћи и нови закони о Агенцији за борбу против корупције и лобирању.

Састанку су присуствовали тужилац за организовани криминал Србије Младен Ненадић, амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо, као и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво