Независни синдикат полиције: Нападач на полицајца није херој

Независни синдикат полиције осудио је напад на њиховог колегу, који се догодио пре два дана у месту Жупањац код Лазаревца, када га је напало неколико особа који су покушали да блокирају Ибарску магистралу, али и покушаје да се нападачи представе као хероји.

Наводећи да је полицијски службеник пребијен, да му је пробијен образ и да је био шутиран, они у саопштењу подсећају да је напад на полицајца – напад на државу.

"Појавило се још нешто што нас је уверило да може горе – појаве се људи који позивају на подршку насилнику. На друштвеним мрежама се својски труде да га представе најпозитивније могуће, као хероја. Најоштрије осуђујемо афирмацију насиља над полицијом", наводе у саопштењу.

Поручују да најснажније стају иза својих колега, као и да нападачи на полицајце нису хероји, те да се не сме дозволити атмосфера у којој се помишља да је у неким ситуацијама тако нешто дозвољено.

Независни синдикат полиције апелује на медије, али и грађане, посебно оне који путем друштвених мрежа позивају на линч полицајаца, да се уздрже од таквих коментара.

"Наш посао је да првенствено обезбеђујемо животе и имовину грађана али да и те како мислимо и на безбедност наших колега посебно када су овакви случајеви у питању", истиче се у саопштењу.

Полицијски службеник Н. Ј. (1990) нападнут је око 18.30, у месту Жупањац, код Лазаревца, од стране неколико лица која су покушала да блокирају Ибарску магистралу.

Припадници МУП-а ухапсили су П. Ж. (1976), који је нанео ударац у пределу лица полицијском службенику.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво