Честитке поводом Рамазанског Бајрама

Државни и политички званичници, политичке партије и верски лидери честитали су муслиманима у Србији предстојећи Рамазански Бајрам, који почиње сутра и траје три дана, уз жеље да тај празник проведу у својим домовина, са породицом и уз међусобно уважавање и толеранцију.

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић честитала је свим грађанима Србије муслиманске вере Рамазански Бајрам.

"У име Народне скупштине и своје име упућујем искрене честитке грађанима Србије муслиманске вере, поводом предстојећег Рамазанског Бајрама, у жељи да га проведу у миру, здрављу, окружени породицом и пријатељима. Нека овај велики празник све људе подсети на важност неговања међусобног поштовања и разумевања, доброте и солидарности, а у сваки дом унесе радост и слогу", наводи се у честитики.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, је честиајући празник свима који обележавају Рамазански Бајрам поручила да овај празник треба да учврсти,како је навела, нашу веру у непоколебљиво добре и праве вредности.

"Желим вам да празник прославите у радости и љубави, окружени ближњима", навела је Михајловић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић такође је свим верницима исламске вероисповести честитао предстојећи празник.

"Свим грађанима исламске вероисповести, честитам предстојећи празник са жељом да га прославите у здрављу, међусобном разумевању, поштовању и толеранцији међу људима. Нека дани Бајрама сачувају мир у души", наводи се у честитки председника Мировића, саопштено је из његовог кабинета.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је Рамазански бајрам старешинству и свим грађанима исламске вероисповести на Косову и Метохији и у другим деловима Србије, са жељом да начела тог празника свима буду путоказ ка међусобном поштовању, милосрђу и зближавању.

Пријатељима исламске вере Рамазански Бајрам је честитала Либерално- демократска партија.

"Данас су нам, више него икад, потребни јак карактер, оснажен у месецу Рамазану, и одлучност, како бисмо се лакше суочили са проблемима света у коме живимо", поручили су из ЛДП-а.

Лидер Странке правде и помирења и народни посланик, Муамер Зукорлић, такође је честитао наступајући Бајрам поглавару Исламске заједнице у Босни и Херцеговини реису-л-улеми Хусеину Кавазовићу и председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији Мевлуду Дудићу, као и свим муслиманима.

"Бајрам шериф мубарек олсун, да га у здрављу, рахатлуку и берекету са породицом и пријатељима проведу", поручио је Зукорлић.

Председник Мешихата Исламске заједнице у Србији, Мевлуд Дудић, је у својој бајрамској посланици поручио да нема напретка без наде у бољу будућност, а нема будућности без трена садашњости.

Муфтија санџачки Абдуррахман Кујевић је у својој посланици верницима исламске вере поручио да су "муслимани Санџака у месецу рамазану показали и још више изградили своје појединачне квалитете које полако умрежавају кроз властите институције.

Државе које имају међу својим становништвом муслимане треба да се поносе јер смо ми људи који свима користе а никоме не штете", рекао је Кујевић.

Потпредседик косовске владе и министар за повратак у косовској влади, Далибор Јевтић, је у честитки поводом Рамазанског Бајрама поручио да свим муслиманима жели да радост овог великог празника духовно оснажи све људе исламске вере и потврди вечну истину да само заједно у поштовању, поверењу, толеранцији, суживоту и међусобном складу можемо градити бољу будућност себи и својим потомцима.

Рамазански бајрам муслиманима у Србији честитали су народни посланик и председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић и председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и председница Скупштине тог града, Ифете Радончић, честитали су својим суграђанима исламске вере предстојећи Бајрам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво