Весић: Вода у Београду исправна, на мрежама дезинформације

Вода за пиће у Београду је исправна и нису тачни наводи о неисправности воде пласирани на друштвеним мрежама, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Горан Весић је на конференцији за новинаре рекао да исправност воде проверава лабораторија ЈКП "Водовод и канализација" и Градски завод за заштиту здравља, који су дужни да дају упозорење ако је вода неисправна.

Како је истакао, таквог упозорења нема.

"Квалитет воде је одличан, много бољи од многих флашираних вода", рекао је Весић и додао да су наводи о неисправности воде на мрежама лажни и да представљају ширење панике.

Београђанима је поручио да слободно користе градску воду и да "не наседају на провокације".

"Ово је била организована провокација", закључио је Весић, који је на крају конференције сам попио чашу воде из чесме.

Полицији су, рекао је, пријављени људи који су ширили лажне вести и очекује да они буду процесуирани.

Директор ЈКП "Београдски водовод и канализација" Драган Ђорђевић рекао је да одговорно тврди да Београђани пију здраву и квалитетну воду.

Додаје да то предузеће постоји 126 година и да се никада није догодио ниједан инцидент.

"Тврдим да овде раде веома стручни и одговорни људи, најсавременије лабораторије, вршимо контролу. Као кровна контрола је Градски завод за јавно здравље", рекао је Ђорђевић.

Случај је, каже, пријављен надлежним институцијама.

"Одговорно тврдим да Београђани пију здраву пијаћу воду", нагласио је директор Београдског водовода.

Директорка Градског завода за јавно здравље Душанка Матијевић рекла је да је програм контроле Београдског водовода, који обавља њена установа, један од најригорознијих. 

Метан је земни гас који је јако слабо растворљив у води, испарио би одмах, то је део школске наставе хемије, неки пети разред основне школе, каже она.

"Ми редовно обављамо и хемијске и најпрецизније биолошке анализе", рекла је Матијевићева. 

"Вода Београдског водовода је исправна и мора да буде исправна. Ако нешто није у реду, ја ћу бити прва која ће изаћи у јавност и упозорити и градске власти и јавност, то је моја дужност", рекла је директорка Градског завода за јавно здравље.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво