Хуманост од малих ногу – ученица у Краљеву добила слушни апарат

У краљевачкој Основној школи "Вук Караџић" годинама важи мото – о хуманости се учи од малих ногу. У последњој акцији ученици и запослени прикупили су 219.000 динара и купили слушни апарат ученици трећег разреда са тешким оштећењем слуха.

Милица Кошанин, ученица трећег разреда Основне школе "Вук Караџић" из Краљева, од осмог месеца живота готово да није могла да чује. Слушни апарат који је добила од државе Милици је стварао велику буку, одбијала је да га носи. Како би спречили веће оштећење, Миличини другари и запослени у школи показали су снагу заједништва. За пола године прикупили су новац и купили квалитетан слушни апарат.

"Хвала свима који су ми помогли да боље чујем. Веома сам срећна", каже Милица.

Хумана идеја потекла је из Миличиног одељења. Зато је управо ту и највећа срећа и нада да ће јој од сада живот бити квалитетнији.

Њена учитељица Татјана Ђукић каже да Милица сада може више да учи, да ради, да буде задовољна, да јој на лицу вечито стоји осмех.

Како би анимирали људе добре воље, ученици су извели две хуманитарне представе.

Новац су зарадили и продајом разних рукотворина које су направили у школи предузетништва.

Директорка школе Биљана Барловац каже да ученици имају добар пример свих наставника, који су све време уз њих.

"Дајемо подршку када су такве ствари у питању и наравно све оне вредности које треба неговати код свих", истиче директорка Барловац.

Акција за Милицу само је наставак хуманости коју школа "Вук Караџић" годинама промовише. Због тога је носилац златног знака Црвеног крста Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво