Хуманост од малих ногу – ученица у Краљеву добила слушни апарат

У краљевачкој Основној школи "Вук Караџић" годинама важи мото – о хуманости се учи од малих ногу. У последњој акцији ученици и запослени прикупили су 219.000 динара и купили слушни апарат ученици трећег разреда са тешким оштећењем слуха.

Милица Кошанин, ученица трећег разреда Основне школе "Вук Караџић" из Краљева, од осмог месеца живота готово да није могла да чује. Слушни апарат који је добила од државе Милици је стварао велику буку, одбијала је да га носи. Како би спречили веће оштећење, Миличини другари и запослени у школи показали су снагу заједништва. За пола године прикупили су новац и купили квалитетан слушни апарат.

"Хвала свима који су ми помогли да боље чујем. Веома сам срећна", каже Милица.

Хумана идеја потекла је из Миличиног одељења. Зато је управо ту и највећа срећа и нада да ће јој од сада живот бити квалитетнији.

Њена учитељица Татјана Ђукић каже да Милица сада може више да учи, да ради, да буде задовољна, да јој на лицу вечито стоји осмех.

Како би анимирали људе добре воље, ученици су извели две хуманитарне представе.

Новац су зарадили и продајом разних рукотворина које су направили у школи предузетништва.

Директорка школе Биљана Барловац каже да ученици имају добар пример свих наставника, који су све време уз њих.

"Дајемо подршку када су такве ствари у питању и наравно све оне вредности које треба неговати код свих", истиче директорка Барловац.

Акција за Милицу само је наставак хуманости коју школа "Вук Караџић" годинама промовише. Због тога је носилац златног знака Црвеног крста Србије.

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 14. јун 2018, 10:55)
anonymous [нерегистровани]

humano

Svaka čast!

(среда, 13. јун 2018, 21:07)
anonymous [нерегистровани]

Predivno, grlimo vas i ljubimo,

najlepsa deco na svetu. Vi ste nam nada i radost, vi ste nam dusa i srce ispinjeno ljubavlju. Ne mozete znati koliko ste divni i koloko vas volimo, ali znajte da imate najbolju odskocnu dasku za uspesan zivot.
Od srca - sve najbolje i nastavak uspeha u slozi i ljubavi, tiho i sa punim srcem.