Ненадић са новим италијанским тужиоцем Кафијером

Тужилац за организовани криминал Младен Ненадић разговарао је у Београду са новоизабраним тужиоцем за борбу против мафије и тероризма Италије Федериком Кафиером де Рахом који борави у дводневној посети Београду.

Тужиоци су оценили том приликом да је досадашња сарадња два тужилаштва на завидном нивоу у области борбе против организованог криминала, а посебно у истрагама кријумчарења наркотика, саопштено је из тужилаштва за организовани криминал.

Током састанка разговарали су и о конкретним предметима, а разменили су и податке који се тичу будуће сарадње тужилаштава две земље.

Тим поводом, како се наводи у саопштењу, делу састанка присуствовао је и начелник Службе за борбу против организованог криминала МУП-а Србије Дејан Ковачевић.

У саопштењу се напомиње да је током састанка закључено да је сарадња две државе успешна, посебно у области борбе против организованог криминала, корупције и тероризма.

Састанку је присуствовао и амбасадор Републике Италије у Србији Карло Ло Кашо који је заједно са српским и италијанским тужиоцем посетио судницу Посебног одељења Вишег суда у Београду која носи назив по чувеном италијанском судији за борбу против мафије "Ђовани Фалконе".

Посета је организована уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији.

број коментара 0 пошаљи коментар