Забелеле се улице у Ужицу, град и олујни ветар у Прибоју и Аранђеловцу

Ужички крај је иза поднева захватило невреме праћено градом, због којег су се забелеле улице. Пљускови, грмљавина, град и олујни ветар у Прибоју, Аранђеловцу, Тополи. Штета од невремена тек ће бити процењена наредних дана. Стручњаци кажу да су посебно страдале пољопривредне културе чија је берба у току, попут малине.

23.40 – У поплављеној гаражи зграде у Југ Богдановој улици у Пожаревцу ватрогасци су пронашли тело мушкарца. Претпоставља се да се он удавио.

23.00 – Проглашена ванредна ситуација на делу територије општине Аранђеловац – месним заједницама Врбица, Бања, Брезовац, Горња Трешњевица и Копљари. Штета је настала на пољопривредним земљишту и на око 20 објеката, јавља дописник РТС-а.

19.30 – У току вечери очекује се слабљење падавина, после поноћи тек понегде киша и пљускови с грмљавином.

17.45 – Јака киша и у Браничевском округу. Поплављена су поједина сеоска домаћинства и локални путеви у петровачком крају. У дописништву РТС-а у Пожаревцу срушио се плафон.

17.40 – Излила се река Кубршница и поплавила саобраћајнице, домаћинства и привредне објекте у Аранђеловцу. Страдало је и воће у готово свим селима тополске општине.  

16.05 – У Аранђеловцу и околини дува олујни ветар праћен градом, јавио је дописник РТС-а.

15.30  РХМЗ издао хитно упозорење на пљускове, град и олујни ветар у Србији.

14.15 – Јако невреме погодило Ужице и Прибој, јавља дописник РТС-а.

Градоносни облак захватио је данас део Западне Србије и Шумадије. Град и јака киша падали су у ужичком, прибојском крају, Горњем Милановцу, Тополи, Аранђеловцу.

У Прибоју је град величине кликера падао дуже од пола сата, а у Ужицу су се за двадесетак минута забелеле улице.

Потекле су праве реке од града и кише – с ужичких брда све се сјурило у центар града. Чим је киша стала почело је рашчишћавање, посла има и за ватрогасце јер је вода продрла у приземља и подруме фирми и локала. 

Још се не зна да ли је и колико невреме оштетило пољопривредне културе, посебно малину, чија је берба тек почела.

Са запада Србије, олујни облак стигао је и у Горњи Милановац и Шумадију.

Олујно невреме праћено кишом, градом и јаким ветром око 15.30 захватило је Аранђеловац. Излила се река Кубршница и поплавила саобраћајнице, домаћинства, привредне објекте у том граду.

Страдало је и воће у готово свим селима тополске општине. Шест и по хиљада хектара под најквалитетнијим воћем, од којег су вишње, брескве стигле на брање, потпуно је уништено.

Оштећени су и локални макадамски путеви и у више стотина домаћинстава у селима Белосавци и Крчевац оштећени су кровови, страдали су аутомобили.

Пет екипа је на терену и процењује штету, рекао је за РТС Драган Јовановић, председник Скупштине општине Топола и додао да је заказана и седница Штаба за ванредне ситуације на којој ће бити предложено увођење ванредне ситуације у општини Топола.

Јака киша је пала и у Браничевском округу. Поплављена су поједина сеоска домаћинства и локални путеви у петровачком крају. Улице у нижим деловима Пожаревца такође нису могле да приме велику количину воде.

У дописништву РТС-а у Пожаревцу срушио се плафон, али нико није повређен, а опрема је на време заштићена од воде која је поплавила студио. 

Невреме праћено олујним ветром, јаком кишом и градом захватило је око 14 часова села Прањани, Теочин и део Коштунића у општини Горњи Милановац. Причињене су штете у воћњацима и на усевима највише у делу села Прањани.

Штете има и на локалним макадамским путевима.

Киша праћена грмљавином падала је и у Београду, у подавалским насељима.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво