Премијерка Брнабић честитала 65 година рада Дојче велеу

У Бону је данас почео 11. Глобални медијски форум "Дојче веле", а међу званичницима који су упутили честитку немачком јавном сервису поводом 65 година рада је и премијерка Србије Ана Брнабић.

Председница Владе истакла је да веома поштује мултикултуралност коју заговара та станица, а што се, како је навела, најбоље уочава у избору тема као и кроз бројне језике који имају званично место у његовом сервису, међу којима је и српски.

"Подсећам да Србија и Немачка имају дугу традицију економских и културних веза, а наши политички односи стално напредују. Сматрам да и рад вашег сервиса доприноси таквој сарадњи и да је спона народа Србије и Немачке", каже се у честитки која је објављена на Твитер налогу сервиса Дојче велеа на српском језику.

Честитке Дојче велеу упутили су и немачка канцеларка Ангела Меркел, европски званичници Фредерика Могерини, Жан Клод Јункер, председник Француске Емануел Макрон и многи други, што су учесници форума имали прилике да виде у кратком филму приказаном на почетку скупа.

Форум је окупио 2.300 учесника из 120 земаља, а међу више стотине представника медија је и Танјуг.

Тема овогодишњег форума су "Глобалне неједнакости", а многобројни међународни експерти говориће током тродневне конференције о политици, улози медија, одрживом развоју, дигитализацији, економији и другим темама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво