Поједини путеви и данас били блокирани

Мост Газела накратко је јутрос био блокиран у правцу ка аеродрому док полиција није уклонила осам возила која су блокирала пролаз осталима у тој траци. На београдским улицама у поподневним сатима није било блокаде саобраћаја. ЈП "Путеви Србије" саопштили су да је саобраћај нормализован на више путних праваца. Возачи су незадовољни порастом цене горива, данас и протеклих дана блокирали саобраћајнице широм Србије.

Како јавља Танјугов извештач, десетак возача покушало је поподне код Сава центра да заустави саобраћај, али је реаговала полиција, тако да нису успели у својој намери.

На свим важнијим правцима у граду није било застоја.

Саобраћај је нормализован након блокаде на деоници Стара Пазова – Нова Пазова, излаз из Старе пазове - кружни ток.

Такође саобраћај је нормализован на путу Крагујевац - Краљево, у месту Гружа, СО Кнић, као и на деоници Кула-Бачка Топола, Липар-Бајша, на излазу из Липара ка Бајши.

У саопштењу се наводи да је саобраћај нормализован на правцима Ужице - Златибор, излаз из Ужица на магистралу (Ложионички мост), Београд - Љиг, у Моравцима, СО Љиг.

Саобраћај је нормализован и на Ибарској магистрали Београд - Љиг, раскрсница за Петку у Ћелијама, СО Лајковац, затим на путу Уб - Коцељева, у Новацима, СО Уб.

"Путеви Србије" наводе и да је такође, на наплатној станици Јагодина успостављен нормалан режим саобраћаја.

Како је саопштило ЈП "Путеви Србије", саобраћај је био обустављен у Великој Плани на раскрсници улица Милоша Великог, Орашке и Шумадијске.

Саобраћај је био обустављен и на Зрењанинском путу, скретање ка Борчи, на деоници Бела Црква – Ковин на излазу из Беле Цркве, Мали Зворник – Рогачица, у Љубовији, Топола–Крагујевац, у месту Церовац, Смедерево–Ковин и на пружном прелазу Личка рампа.

Саобраћај је био блокиран на раскрсници (Румска малта) Сремска Митровица – Шабац, Сремска Митровица – Дреновац, Рума–Шабац, мост код Шапца, наведено је у саопштењу.

Саобраћај је јутрос био блокиран и у Новом Саду, код Футошке пијаце, као и на београдском мосту Газела, где је интервенисала полиција и уклонила осам возила.

Незадовољни ценом дизел горива, чланови Независне асоцијације пољопривредника Србије организовали су јутрос од девет до 10 часова протестну вожњу тракторима у Панчеву, Баваништу, Ковину и другим местима у Војводини.

Председник Управног одбора асоцијације Јовица Јакшић каже да европски фармери купују дизел гориво за 90 динара, а пољопривредници у Србији и за 170 динара.

Уколико се не испуне њихови захтеви, а најважнији је нижа цена дизел горива, пољопривредници најављују радикализацију протеста.

Први пут саобраћај је био блокиран на више места у Београду и неколико градова у Србији у петак због, како наводе учесници, цене горива.

Блокаду саобаћајница осудили су данас министри у Влади Србије.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво