Протест дужника у швајцарцима, траже мишљење Врховног касационог суда

Чланови Удружења за заштиту корисника банкарских услуга CHF блокирали су саобраћај у Немањиној улици испред зграде Врховног касационог суда и поручили да ће протестовати све док се представници те институције не изјасне о проблему са исплатом кредита у швајцарским францима.

Наиме, Врховни касациони суд данас није примио трочлану делегацију представника Удружења уз образложење да сутра поднесу захтев за пријем. 

Међутим, штрајкачи су одлучили да наставе протест испред зграде у Немањиној све док их представници тог суда не позову на састанак.

Адвокат и члан Извршног одбора Удружења корисника банкарских услуга CHF Славен Билчар рекао је да дужници захтевају да Врховни касациони суд заузме коначан став о спорним кредитима у швајцарским францима.

Билчар каже да је, осим ревизије судских поступака, обавеза Врховног касационог суда да доноси и начелне ставове како би се уједначила судска пракса и примена права.

"Захтевамо да Врховни касациони суд заузме став као што је, на пример, чинио у случају јавних бележника или 1993. године у случају инфлаторних кредита. Тражимо да се после десетогодишње агоније изјасне и о овом проблему као што су учиниле све државе у региону", рекао је Билчар. 

Истакао је да су чланови Удружења, професор Ивица Стојановић и Марко Васић, почели штрајк глађу који неће прекинути све док се, како каже, Врховни касациони суд не изјасни о овом правном питању. 

Чланови Удружења поручили су да њихов протест није политички, већ економски скуп.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво