Донација САД за помоћ жртвама трговине људима

Амбасада САД у Београду саопштила је да су САД донирале 750.000 долара за помоћ жртвама трговине људима.

Донацију је најавио Стејт департмент а добиће је Међународни комитет спаса и Удружењe грађана за борбу против трговине људима и свих облика родно заснованог насиља за пројекат који ће трајати 30 месеци и који има за циљ борбу против модерног ропства и мреже трговаца људима и пружање помоћи рањивим појединцима.

Та донација помоћи ће жртвама трговине људима у осам различитих градова широм Србије: Београду, Врању, Суботици, Новом Саду, Нишу, Сремској Митровици и Краљеву.

Пројекат ће, како се наводи, обезбедити ургентне и дугорочне услуге подршке жртвама трговине људима, помоћи ће локалне актере који пружају специјализовану подршку деци жртвама трговине људима, као и примену Акционог плана и Стратегије превенције и сузбијања трговине људима.

"Сједињене Америчке Државе са задовољством истичу сарадњу са две организације, и могућност да подрже њихово партнерство са институцијама у борби против трговине људима. Међународни комитет спаса и НВО Атина су организације са дугом историјом на пољу борбе против трговине људима, пружања заштите жртвама као и довођења пред лице правде оних који профитирају од траговине људима", наводи се у саопштењу амбасаде.

Додаје се да су слобода за жртве, спречавање и броба против трговине људима, и кривично гоњење трговаца приоритети политике САД на пољу борбе против трговине људима.

"Стога смо поносни што можемо да подржимо Србију у примени Акционог плана и Стратегије превенције и сузбијања трговине људима", стоји у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи