"Дajрект медија" постаје део "Јунајтед медије"

"Јунајтед медија" предала је Комисији за заштиту конкуренције захтев за одобрење куповине 100 одсто удела у компанији "Дајрект медија" на тржиштима Србије, Црне Горе, Македоније и Албаније, што укључује и захтев за одобрење "Дајрект медији" за куповину терестријалних телевизијских станица Пинк БиХ и Пинк Црна Гора.

"'Дајрект медија' је модерна адвертајзинг агенција која има велики број клијената у више земаља региона, одличне односе са ТВ станицама и медијима и добро разрађене моделе пласирања и монетизације локалне продукције и атрактивних садржаја. Због тога смо их препознали и као одличну платформу за покретање трансформације телевизија у региону кроз примену нових технологија које се сада уводе у целом свету", каже директор "Јунајтед медије" Александра Суботић.

Како се наводи у саопштењу ове агенције, "Дајрект медија" је скоро две деценије регионални лидер на тржишту медијских и комуникацијских агенција, као и, наводи се, важан партнер у продукцији телевизијског садржаја.

"Драго нам је да је ‘Јунајтед медија‘ препознала вредности ‘Дајрект медије‘, и верујем да ће наше удруживање бити кључни фактор трансформације региона ка будућности телевизијског оглашавања у новом дигиталном добу", изјавио је председник компаније "Дајрект медија" Крашимир Гуергов.

Овом аквизицијом, каже се, "Дајрект медија" постаје део великог система "Јунајтед медија" и наставља развој нових технологија, иновативних адвертајзинг модела и примене дигиталног маркетинга.

"То ће омогућити да се осмишљена решења пласирају кроз различите платформе, а Дирецт Медији осигурати потенцијал за даљи раст", истиче се.

Пинк Интернешенел компани и Жељко Митровић, наводи се у саопштењу, потписали су сагласност "Дајрект медији", односно "Јунајтед медији", да приступи процесу добијања сагласности од надлежних агенција за конкуренцију, а поводом аквизиције две терестријалне телевизије - телевизије Пинк М у Црној Гори и телевизије Пинк БХ у Босни и Херцеговини.

"Стратегија развоја и будући планови Пинк медија групе усмерени су ка убрзаном развоју продукције, градњи нових продукционих капацитета, пуштању нових кабловских канала као и трансформацији ка потпуно дигиталном облику", речено је у саопштењу.

Како се истиче, у складу са тим амбицијама "Пинк медија група" је донела одлуку да своје ресурсе концентрише у Србији и на тај начин успостави бољу и продуктивнију контролу над свим својим телевизијским, продукционим и дигиталним операцијама које има у скоро 20 земаља Европе и Света.

"Средства од ове аквизиције ‘Пинк медија група‘ ће употребити за изградњу нових продукционих капацитета, бржи развој и ширење платформе са преко 60 Пинк канала као и за откуп 10 одсто удела Пинк Интернешенел компани којим ће Жељко Митровић поново постати 100 одсто власник централне и најзначајније компаније Пинк система", прецизира се.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво