Прво место студентима из Србије и Немачке на такмичењу у Београду

На Међународном студентском такмичењу у управљању пројектима екипе студената из Србије и Немачке поделиле су прво место. На финале овогодишњег такмичења у Београду, дошло је девет екипа, док се укупно такмичило 192 тима и 760 студената.

У Београд је на финале овогодишњег такмичења дошло девет екипа. Србију су овога пута представљали студенти Грађевинског факултета Београдског универзитета.

"Моји утисци су феноменални, а како не би били када смо освојили прво место, тачније, поделили смо га са екипом из Немачке, што је први пут да се дешава у историји. Након завршеног такмичења имали смо јако позитивно мишљење о ономе што смо урадили и дали смо све од себе, све задатке које су ставили пред нас ми смо успешно и завршили, тако да смо то донекле и очекивали", каже студент Грађевинског факултета.

Студенти из Немачке кажу да су се доста припремали за то такмичење.

"Решавали смо бројне тестове и симулације, користили методе које су се користиле и на такмичењу. Наравно, на такмичење се иде и са жељом да се победи, а сада када смо заиста и победници, веома смо поносни", наводе у немачком тиму.

Оваква такмичења, каже Дора Новак из Свеучилишта у Загребу, дају студентима прилику да виде како је у реалном свету.

"Само на оваквим натецањима ми имамо прилику да добијемо дојам реалног света и стварног предузетништва, зато што је све оно што учимо на универзитету из књига", рекла је Дора.

Светска асоцијација управљања пројектима окупља 80 земаља и организује такмичења за своје студенте.

"Ми смо више него задовољни овогодишњим резултатом где је тим из Србије поново тријумфовао и освојио подељено прво место са тимом из Немачке, чиме је заиста показао да су наш образовни систем и наши студенти у самом врху у управљању пројектима", истакао је проф. Владимир Обрадовић, руководилац Светског такмичења управљања пројектима 2018.

Образовање у 21. веку тражи измене, за шта су потребни пројекти, указује председник Интернационалне асоцијације за управљање пројектима Хесус Алмела Мартинез.

"Ово је добар пример како млади могу да уче, тренирају, и тиме стекну више вештина и практичних знања", рекао је Хесус Алмела Мартинез.

Такмичење је организовао Центар за управљење пројектима ФОН-а, јер је тим овог факултета прошле године освојио прво место на светском такмичењу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 03. јун 2018, 20:57) - anonymous [нерегистровани]

Bravo nasa mladosti,

jako se radujemo sa nasima mladima, kada ucestvuju, a posebno kada i pobedjuju na medjunarodnim takmicenjima. Srdacne cestitke.