Завршен програмерски маратон "Кодирај државу"

У Нишу и Београду у 18 сати завршен је први дводневни програмерски маратон Хакатон под називом "Кодирај државу" који организује Канцеларија за ИТ и е-Управу у сарадњи са кабинетом председнице Владе Србије и иницијативом Дигитална Србија. Од учесника Хакатона очекују се нова решења за унапређење корисничког портала е-Управа.

У Нишу четири тима, иза њих један задатак и 48 сати рада и неспавања. Ипак, они су оптимистични и насмејани.

"Било је доста напорно. Попили смо доста кафа, енергетских напитака, мало смо и спавали и одмарали се кад смо могли, али трудили смо се да завршимо што више таскова", каже Александар Рајић.

Димитрије Илић додаје да нису баш све стигли, али да су задовољни.

"Било је доста тешко, али добро је друштво и занимљиво је", наводи Димитрије.

Они су тражили нова решења да сајт, преко кога најчешће грађани заказују термине за добијање личних докумената, а који 10 година није иновиран, буде једноставнији за кориснике.

"Један поглед имамо ми изнутра који смо свакодневно у контакту са сајтом. Био нам је потребан погле са стране, од шире информатичке заједнице и то што смо очекивали, то смо и добили на овом такмичењу", напомиње Зоран Мишић, заменик диреектора Канцеларије за ИТ и е-Управу.

Учесници Хакатона вечерас представљају жирију своја решења за унапређење корисничког сајта е-Управа. Тим програмера и дизајнера чије решење по оцени жирија буде најбоље добиће награду у износу 2.500 долара.

Оцењује се функционалност, дизајн, иновативност и тимски рад, а најбоља решења биће примењена приликом редизајнирања сајта е-Управа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи