Лазару бројне награде отвориле врата факултета без пријемног

Лазар Димов, ученик трећег разреда Техничке школе у Пироту, три године заредом је првак Србије у области машинства. Својим трудом, већ је обезбедио упис на факултет без пријемног испита.

Одличан ђак на смеру техничар за компјутерско управљање и супериоран када је потребно применити стечена знања у пракси. Лазар Димов осваја медаље на сваком такмичењу.

"Мени је најинтересантније било када сам имао практичну наставу. То сам највише желео да радим и то ми је ишло. Радио сам комаде у ручној обради, на машинама, на Це-Ен-Це машинама", каже Лазар.

Његови ментори, истичу да је, имати ученика попут Лазара, привилегија за сваког професора.

"Лазар је вредан, упоран дечко. Воли то да ради и мислим да је пронашао себе у овом профилу", каже професорка Јасмина Јовановић.

"Ја бих само рекао да Лазар треба да буде узор својим вршњацима, јер је показао и доказао да се само радом и дугим вежбањем долази до успеха", истакао је Борислав Голубовић, професор.

У последња два месеца ђаци Техничке школе, донели су преко десет награда.

"У овој школи се развија логика. Друга ствар која је веома битна је да поред тога што професори дају знање ученицима, они их подржавају, подстичу, храбре и уче да раде самостално", каже Милан Божић, директор Техничке школе.

Лазар је већ обезбедио упис на факултет, без пријемног испита. Из Пирота ће отићи догодине, како би студирао машинство, али жеља му је да се као инжењер опет врати у свој град.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи