Вежба специјалних јединица Србије и Грчке

На стрелишту "Шуматовац" код Алексинца одржана je комбинована тактичка вежба "Факпон 18", на којој су учествовали припадници специјалних јединица Војске Србије и оружаних снага Републике Грчке.

Припадници специјалних јединица Војске Србије и оружаних снага Грчке демонстрирали су врхунску ватрену оспособљеност и способност да ефикасно изврше задатке противпобуњеничке борбе уз употребу специјалног десанта, саопштило је Министарство одбране.

Вежби "Факпон 18" на стрелишту "Шуматовац" код Алексинца су присуствовали командант Специјалне бригаде, бригадни генерал Зоран Величковић, начелник Директората за оперативне послове оружаних снага Републике Грчке пуковник Георгис Папагеоргиу, војни изасланик Грчке у Србији пуковник Антониос Пателис и други гости.

Командант Специјалне бригаде, бригадни генерал Зоран Величковић, похвалио је учеснике вежбе за одличан и синхронизован рад на терену.

"Кроз овакве активности се размењују искуства и можемо да видимо како то раде исте или сличне јединице у окружењу и свету, можемо да учимо од њих, али и да преносимо знања припадницима оружаних снага пријатељских земаља", истакао је Величковић.

Представник оружаних снага Грчке на вежби пуковник Георгис Папагеоргиу задовољан је због успешне организације вежбе и исказане обучености и морала код свих учесника на вежбовним активностима.

Изведена вежба је осмишљена да развије и унапреди борбену способност и увећа интероперабилност између грчке и српске војске.

На вежби се могло видети више сегмената, обједињених у целину, попут падобранског скока, блокаде рејона, хеликоптерског десанта уз помоћ ужета, противпобуњеничке борбе и борбе у урбаној средини.

Припадници два мешовита тима Војске Србије и оружаних снага Републике Грчке су током вежбе прецизно погодили свих 58 циљева и доказали да су у потпуности оспособљени за реализацију специјалних задатака, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи