Противградна ракета пала у породично двориште у Чачку

Противградна ракета пала је у двориште породице Кокотовић која живи у ширем центру Чачка, а том приликом причињена је мања материјална штета, а на срећу нико није повређен.

Милинко Кокотовић, власник куће у чије двориште је пала противградна ракета, каже да се све десило око пола пет поподне и да је чуо буку.

"Кад сам сишао видео сам да је противградна ракета пробила лимени кров летњковца и тад изазвала експлозију, а затим и дим. Оштетила је капију и сто. Само пуком срећом нико није настрадао, јер моја супруга је два минута пре тог догађаја била управо на том месту. Колико сам могао да приметим ракета је дошла са стране Љубића", изјавио је Кокотовић за Глас западне Србије.

Како каже, позвали су полицију која је обавила увиђај, а са њима су дошли и припадници противградне заштите, али нису могли да утврде одакле је испаљена спорна противградна ракета.

У дворишту се налазе две куће, у којима живи чак 13 чланова.

"Овде је увек пуно деце, не смем ни да замислим шта је све могло да се догоди", изјавио је Рашко Кокотовић. 

Жељко Раичевић, директор радарског центра Ужице каже да грешке у кретању противградних ракета могу да се десе у екстремним временским условима.

"Због јаког олујног ветра дошло је до скретања са њене праве путање. Међутим та ракета је одрадила своју сврсисходну функцију у ваздуху, па су у двориште пали само остаци. Срећа је што није причињена велика материјална штета, а најважније је што нема повређених. Ми ћемо ускоро утврдити одакле је испаљена", истакао је Раичевић у изјави за Глас западне Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво