Мост на који се (и даље) може само мердевинама

Мост на Јужној Морави преко којег се може само мердевинама, то је екипа РТС-а објавила неколико пута. Слика је и даље иста. Алтернативни пут с друге стране Мораве клизиште често затвара, па мештани до имања не могу. Решење очекују од Mинистарства за саобраћај и инфраструктуру које је са овим проблемом упознато почетком године.

Бицикл у руке, па на мердевине – другачије се преко моста не може. С друге стране Јужне Мораве је стотину кошница. Пчелар Драган Стевановић из Доњег Крајинца дневно по неколико пута иде с једне на другу страну, како би пренео и до 40 килограма хране за пчеле.

"Кад будем скидао рамове са медa, мораћу да пребацим преко овог моста две до две и по тоне, малтене да ставим на леђа и у колица", објашњава Драган Стевановић.

На плећима носи бреме од 84 лета. Страха нема, мердевине је он правио, а до имања се мора.

"Ја имам пола хектара винограда, викендицу, имам пола хектара воћњака, тако да ми је све то тамо запустело", прича Радомир Миленковић из Доњег Крајинца.

Ненад Нешић наводи да се боре за сваку стопу земљишта, а не могу да стигну до својих 300 хектара.

Једни земљу, други стоку. Највећа фарма говеда у лесковачкој котлини је с друге стране реке. Нестварна слика на Јужној Морави.

"Петнаест година стоји, не могу да га поправе, ово би један приватник поправио", каже сточар Драган Нешић.

Деценију стоји као споменик. "Споразумом из 2003. између Републичке дирекције за путеве, Јавног предузећа 'Дирекција за урбанизам и изградњу' и извођача радова 'Ратко Митровић' из Београда, Републичка дирекција за путеве преузела је све обавезе финансирања", истакла је техничка директорка ЈП "Урбанизам и изградња" у Лесковцу Љиљана Михаиловић.

Тадашња Дирекција, данас "Путеви Србије", уз "Коридор 10" изградили су преосталих шест мостова преко Јужне Мораве.

Неке приче кажу да мештани Доњег и Горњег Крајинца нису могли да се договоре где да се изгради мост, зато су радови каснили, а мост остао незавршен.

Решење је у рукама државе. Мештани стрпљења више немају јер брдо само што није по ко зна који пут склизнуло и затворило једини прилаз до њива, а кад Морава надође – не може се ни до мердевина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи