Оружари били на састанку у Министарству, наставља се штрајк

Представници Штрајкачког одбора Синдиката "Застава оружја" били су на састанку у Министарству одбране али њихови захтеви нису прихваћени, саопштили су представници синдиката.

Продаја капитала фабрике ће се наставити по утврђеној динамици, тако да фабрика "Застава оружје" неће бити изузета из тог поступка, што је био један од захтева синдиката.

Одбијен је и захтев да радници фабрике буду изузети из умањења зарада од 10 одсто и то би, како је договорено, могло да се очекује тек почетком следеће године.

Део бонуса који траже радници, од 10.000 динара требало би да буде исплаћен до краја маја.

На састанку се разговарало и о питању одговорности за стање у коме се фабрика налази, за шта радници криве актуено руководство и постигнут је договор да ће у у наредном периоду бити урађена анализа како би се евентуално сагледале последице штетног управљања и руковођења фабриком.

Због тешких услова рада на које синдикат указује, Инспекција рада ће убрзо ући у фабрику и утврдити критичне тачке где је највише угрожено здравље радника.

Разговарано је и по питању испуњења других захтева али се није дошло до закључака који би ближе одредили начин њиховог решавања.

Штрајк радника фабрике се данас наставља и у другој и трећој смени а Штрајкачки одбор ће у току вечери заседати и донети одлуке о даљим активностима Синдиката и радника фабрике, наводи се у саоштењу синдиката "Застава оружја".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво