Завршена санитетска показна вежба "Пролеће 2018"

У Центру за обуку санитетске службе одржана je завршна показна вежба "Пролеће 2018", чија је тема била збрињавање пострадалих и угрожених лица у условима ванредних ситуација, овога пута у случају земљотреса.

На вежби је приказано како се војни санитет користи у подршци трећој мисији Војске, у случају земљотреса.

Учесници вежбе, уз наставнике организационих јединица Војномедицинске академије и старешине Центра за обуку санитетске службе, били су и кадети 4. класе Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране, као и војници санитетске службе на добровољном служењу војног рока генерације "децембар 2017", саопштило је Министарство одбране.

Начелник Управе за војно здравство пуковник др сц. мед. Угљеша Јовичић оценио је да је вежба врло озбиљно припремљена и професионално изведена.

Санитетска вежба, која је започела 21. маја, одвијала се по радним тачкама – одељењима лаке пољске болнице.

Посматрачи су данас били у прилици да обиђу расподелно место и пријемно-тријажно одељење, информисали се о раду превентивно-медицинске и психолошко-психијатријске медицинске екипе на подручју захваћеном земљотресом, као и о раду апотеке и евакуационог одељења.

Истовремено, на простору Касарне "Бањица" одвијала се и вежба Балканских војномедицинских снага – евалуација лаке пољске болнице. За те потребе развијена је пољска болница која је као донација добијена од Краљевине Норвешке.

У њеном раду учествовали су припадници санитета из шест земаља – Македоније, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе, Албаније и Србије, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво