У поступку контроле укинуто 360 инвалидских пензија

За 360 корисника укинуто је право на инвалидску пензију у поступку контроле коју је радио Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање.

Контрола је рађена по инструкцији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања од 10. септембра 2014. године до 31. децембра 2017. године.

Контролисане су инвалидске пензије остварене од 1990. године до данас.

Директорка Фонда ПИО Драгана Калиновић рекла је да је урађена тријажа 81.824 предмета, а да је позвано на контролни преглед 5.297 корисника.

На позив за преглед није се одазвало 1.168 корисника, а на поновљени позив нису се одазвала 162 корисника.

"Прегледан је 3.961 корисник, а потврђен је налаз код 3.677 корисника, док налаз није потврђен код 284 корисника", рекла је Калиновићева на седници УО Фонда ПИО.

За 360 корисника укинуто је право на инвалидску пензију, односно обустављена је исплата инвалидске пензије. Од тог броја, због неодазивања на преглед укинуто је 160 инвалидских пензија.

За 16 осигураника списи предмета су прослеђени тужилаштву, ради покретања кривичне пријаве.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи