Ове године креће изградња четири објекта "Београда на води"

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је градилиште "Београд на води" где су у току радови на шест објеката и најавио да ће ове године почети изградња четири нове зграде.

"Има шест активних објеката који се раде. Две стамбене куле које ће бити завршене за месец, месец и по дана, биће усељене. То су први објекти на Београду на води", рекао је Мали новинарима на 15. спрату зграде Београд Виста која ће бити завршена у марту 2019. године.

Изградња зграде која се налази у непосредној близини "Park View" стигла је, примећује Мали, до 11. спрата и она ће, према његовим речима, бити завршена до јуна-јула 2019. године, а истовремено се гради и вртић.

"Ове године крећемо са још четири нова градилишта. Градимо још четири зграде што потврђује да је Београд на води највеће градилиште у овом делу Европе. Биће још веће са новим пројектима. Тренутно на градилишту има око 1.500 радника. Само 'Штрабаг' на ове две зграде има око 300 радника дневно", рекао је градоначелник.

"Београд на води", истиче Мали, показује да ствари у Србији могу да се промене на боље, наводећи да је у оквиру тог пројекта запослена домаћа грађевинска индустрија, а поред тога покренуће и друге инфраструктурне радове.

"Ми већ ове године крећемо са реконструкцијом Карађорђеве улице. У току је изградња нове аутобуске станице у блоку 42 која ће почети са радом за 18 месеци. Очекујемо да ћемо до краја године решити и железнички саобраћај, чиме се отвара могућност за другу фазу Београда на води", рекао је Мали.

Градоначелник је навео да ће се до септембра следеће године кренути у премештање Савског моста на нову локацију, а о којој ће одлучити грађани Београда.

"Градимо нови Савски мост који ће повезивати леву и десну страну обале Саве. ЦИП већ ради пројекат. До краја следеће године градићемо и нови тунел који ће повезивати Савски амфитеатар са Булеваром деспота Стефана. То ће бити завршено у наредне две до три године", истакао је Мали.

Како је објаснио, велики саобраћајни и инфраструктурни пројекти се дешавају као резултат рада "Београда на води".

"Ту су и нови симболи Београда - BW галерија тржни центар од 300.000 метара квадратних. Реч је о највећем тржном центру у овом делу Европе. Радови теку, све иде по плану. Задовољан сам јер смо показали да град Београд и Република могу да испуне обавезе и обећања и покажу да ствари могу да се промене", рекао је Мали.

Како је закључио, овај пројекат је симбол промена у Србији и симбол промена у Београду.

"Београд смо спустили на реке. Такву стратегију смо дефинисали пре четири године и то сада реализујемо, као да ћемо запослити нашу грађевинску иднустрију и покренути привреду", рекао је Мали и открио да ће две нове зграде "Београд Виста" и "Park View" бити за 10 метара више у односу на две постојеће зграде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи