Патријарх Иринеј у Москви: Срби веома блиски руском народу

Патријарх српски Иринеј, који је данас посетио Московску патријаршију поводом примања награде Међународног фонда јединства православних народа, поручио је да су Срби веома блиски руском народу и да та блискост траје већ вековима захваљујући цркви.

"Нас много радује што је Русија стала на своје ноге. Тако да је нада свих словенских народа и нас Срба упућена према руској цркви и руском народу и ми се надамо да ћемо све наше проблеме решавати уз помоћ Русије", поручио је патријарх Иринеј.

Патријарх српски Иринеј свечано је дочекан у Москви, а на аеродрому  "Шереметјево" дочекала га је делегација Руске православне цркве коју је предводио председник Одељења спољних црквених веза Московске Патријаршије Митрополит волоколамски Иларион.

"Хвала вам што сте нас тако пријатно и братски дочекали. Ми смо словенски народ. Срби су веома блиски руском народу. Та близина није од јуче. Вековима је стара. Црква је ту одиграла одлучујућу улогу", рекао је патријарх Иринеј.

У наставку посете патријарх српски Иринеј посетио је Покровски ставропигијални манастир где се поклонио моштима Свете Матроне Московске, објавила је Телевизија Храм.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво