МУП упутио молбу мађарској страни у вези са саобраћајним дозволама

Због спорадичних случајева "враћања" возача на граничним прелазима са Мађарском, којима нису уважене потврде о продужењу важења саобраћајне дозволе, МУП Србије је упутио молбу колегама из те земље да прихвате потврде о продужењу рока, које су уредно издате у Србији.

Како у МУП-у кажу, због неколико спорадичних случајева у којима нису уважене потврде о продужењу важења саобраћајне дозволе, упућена је званична молба Министарству унутрашњих послова Мађарске да прихвати потврде о продужетку рока важења саобраћајне дозволе, а у допису се наводи да су возила, за која су издате потврде и важеће регистрационе налепнице, прописно регистрована у Републици Србији.

Наведено је и да су та возила технички прегледана, утврђена њихова техничка исправност, као и да су осигурана од одговорности за штету причињену трећим лицима и да осигурање важи до рока означеног на регистрационој налепници.

У МУП-у додају и да имајући у виду одличну сарадњу два министарства унутрашњих послова верују да ће тај проблем, који се појавио у неколико спорадичних случајева од 1. јануара 2018. године до данас, бити решен и да ће наши возачи моћи несметано да учествују у саобраћају на путевима у Мађарској.

Црногорска полиција је на написе у медијима да је слична ситуација била и приликом уласка у ту земљу, пре месец да одговорила да држављани Србије могу ући у Црну Гору, поред личне карте и возачке дозволе, уз презентовање и потврде о предаји докумената за регистрацију моторног возила.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи