Представа за путнике на линији 26, промоција разноликости

Поводом Међународног дана културне разноликости, у организацији ЕУ у Србији и Дах театра, данас је у аутобусу ГСП-а на линији 26, одржана представа "Не/видљиви град Београд".

Представи у аутобусу је присуствовао и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.

"Културна разноликост је изузетно важна за ЕУ и за Србију и наш мото је уједињени у разноликости, због тога што је у ЕУ 28 земаља, које свакодневно раде и сарађују, што постоји више од 500 милиона људи који живе у ЕУ, 24 званична језика и разноликост у културном погледу", рекао је Фабрици новинарима пре почетка представе.

Истакао је да је културно наслеђе веома важан део разноликости, те да је из тог разлога ЕУ одлучила да 2018. година буде Европска година културног наслеђа.

Наводећи да ЕУ и у Србији жели да промовише културно наслеђе, Фабрици је рекао да ове године Делегација ЕУ спроводи у Србији неколико значајних пројеката, а то су обнављање Синагоге у Суботици, Голубачке тврђаве и тврђаве у Бачу.

"Овог јутра ми смо одлучили да направимо мало изненађење за грађане Београда, једну позоришну представу која ће бити одржана у аутобусу 26. Веома сам задовољан што ЕУ подржава ову иницијативу", рекао је Фабрици.

Навео је да је приказивање представе у аутобусу уједно и прилика да буде заједно са грађанима.

"Линија број 26 је дуга линија током које могу да се виде различита места наслеђа, које су неки грађани видели, а неки нису. За мене лично, као некога ко је од недавно у Београду, ово ће бити лепа прилика да видим делове Београда из аутобуса које нисам видео до сада", рекао је Фабрици.

Представа "Не/видљиви град Београд", која се одржава у аутобусу на линији 26, од почетне до последње станице у оба смера, односно од "Дунав станице" на Дорћолу до окретнице у Браће Јерковић и обратно, део је кампање којом ЕУ у Србији обележава Европску годину културног наслеђа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво