Фајнал-фор уз фер-плеј, више од 15.000 навијача у Београду

У претходна три дана ванредним и редовним летовима, приватним авионима у Београд је на завршни турнир Евролиге стигло више од 15.000 гостију. На аеродрому кажу да прави изазов тек следи – да се ноћас и сутра сви они врате кући. У плану је више од 200 летова што ће бити и рекорд нашег аеродрома.

Београдских клубова нема у Фајнал-фору, али је Београд давно у финалу када је реч о организацији и гостопримству. Екипе ће на терену рећи своје. Пре тога, навијачи су на градским трговима говорили о томе ко ће бити првак.

Навијачи Фенербахчеа уверени су да ће титулу освојити њихов клуб, на челу са Жељком Обрадовићем. Славље ће, кажу, бити до јутра.

Угоститељи истичу да навијачи углавном пију алкохол. Већ три дана их је много у кафићима, а на питање да ли остављају бакшиш, конобар са којим је екипа РТС-а разговарала одговара: "Неки не, мисле да су код куће, неки да."

И Реал као и ЦСКА имају јаку подршку навијача, али преко дана са клупе из Скадарлије.

Давид је дошао из Љубљане како би због Дончића и Рендолфа подржао Реал.

"У Београду је супер. Словенци се увек добро осећају у Београду", рекао је Давид.

Они који подржавају ЦСКА су разочарани.

"Јуче је био разочаравајући дан, али није важно. Уз помоћ искрених људи и доброг провода у Београду свеједно је, и треће и четврто место су велики успех. Београд је нешто посебно, место у ком је кошарка празник", рекао је навијач московског клуба.

Своде се рачунице 

Рачунице се већ своде јер навијачи троше дупло више од обичних туриста. Турских је највише –око 12.000 и смештени су и у хотелима и у приватном смештају.

"Обишли смо пуно тога, од – Храма Светог Саве, Куће Цвећа, Музеја Николе Тесле, Калемегдан, Кнез Михаилову и, наравно, ресторане", кажу гости.

Министар трговине и туризма Расим Љајић рекао је да је цена ноћења од 350 до 400 евра.

"Три пута је скупље него што је уобичајено. Имали смо 70 додатних летова, од тога 40 чартер летова. Тражи се додатни смештај у Зрењанину и Инђији. Што би се рекло – нема пара да се ово плати, што због новца, што због промоције Србије као туристичке дестинације", рекао је Љајић.

А прве утиске многи ће пренети већ сутра ујутру када се буду вратили.

Аеродром "Никола Тесла" саопштава да је ово рекорд у слетању не само у петак већ и у ова три дана, а већ сада и у целом мају.

"Бројке се мењају. За нас посао тек почиње после финалне утакмице, дакле ноћас и сутра ће бити око 20 полетања", рекао је Саша Влаисављевић, директор Аеродрома "Никола Тесла".

Иако смо навикли на инциденте када је реч о домаћим навијачима, међу ових више од 15.000 хиљада их није било. Фајнал-фор протиче уз фер-плеј.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво