Стефановић на обуци 15. класе Центра за основну полицијску обуку

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је у Наставном центру Митрово поље теренској обуци полазника 15. класе Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО) и оценио да је ова класа спремна да већ од септембра ступи у редове полиције.

"Драго ми је да сам могао да видим да су полазници успешно савладали све оно што су учили претходне године, обуке везане за наоружање, стројеве радње, тактичку обуку и све остало што је важно у свакодневном раду полиције. Исто тако савладали су важне животне ствари заједништво и јединство", истакао је Стефановић на Гочу након вежбе.

Министар је оценио да је важно да обука полазника ЦОПО сваке године буде све сложенија и да обухвата све више радњи које ће полазницима бити потребне када буду ступили у своје прве полицијске чинове и када почну свакодневне активности, јер ће стечене вештине и знање штити њихове животе и животе грађана Србије. 

"Веома је важно да таква врста обуке буде настављена даље током њиховог рада и обављања редовних полицијских активности. Хоћемо полицију која је апсолутно спремна да обави сваки задатак који Србија пред њу постави, која је спремна да грађанима осигура мирне улице, безбедност и слободу", поручио је Стефановић.

Полазници 15. класе Центра за основну полицијску обуку приказали су вештине и знања које су научили током школовања у ситуацијама патролне делатности у руралним условима и хапшења починилаца кривичног дела, као и сегменте стројеве обуке. 

У оквиру обуке изведно је и такмичење у брзом расклапању и склапању оружја, наведено је у саопштeњу. 

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара