Млади научници представили своје докторске дисертације

Докторанди и докторандкиње из области друштвених и хуманистичких наука у Дому културе Студентски град представили су дисертације колегама, студентима, представницима министарстава и широј јавности. Циљ је боље повезивање истраживача из ових области и представљање рада младих научника. Организатори су Перформ у сарадњи са Унеско програмом Мост и Дом културе Студентског центра.

Највећи изазови данашњег друштва у политици, економији, образовању и култури – теме су докторских дисертација представљених у Студентском граду. Учесници су изложили радове, разменили мишљења и идеје.

"Мислим да је то превасходно важно, нема нас много, али треба да се упознамо, људи у различитим областима. Да видимо ко шта ради, да разменимо и искуства и да се изнад свега добро забавимо", каже докторанд Иван Станојевић.

Циљ догађаја је, кажу организатори, да најбољи добију подршку, покрену нове пројекте и сарадњу.

"Ми смо као установа која поприлично води рачуна о образованњу и култури студената, поготово оних који живе у Студентском граду и свих осталих из Београда и целе Србије некако једва дочекали овакву врсту догађаја и драго нам је што нам се организације и владиног и невладиног сектора обраћају са оваквим молбама", истиче Марина Лучић из Дома културе Студентског центра.

"Циљ овог догађаја је да покаже како наука може бити занимљивија и релевантна за друштво. Ми смо позвали 20 докторанада из области друштвених и хуманистичких наука да представе њихове теме и зашто су оне релевантне за друштво, али да их представе на мало другачији начин", наглашава Ненад Челарев, заменик менаџера Перформ пројекте.

Пројекат је подржао и Унеско.

"Ми бисмо желели кроз тај програм да имамо младе истраживаче. Данас их имамо у великом броју овде и због тога је државна комисија Унеска веома заинтересована за овај догађај. Млади истаживачи који ће својим научним истраживањима пружити податке који служе онима који доносе одлуке", наводи проф. др Горан Милашиновић, председник комисије за Унеско.

Највише гласова публике добио је рад Марије Маловић која се бавила педагошким потенцијалима игралишта у граду за децу предшколског узраста. Награда је стипендија од пет стотина евра коју може да искористи за учешће на некој од светских конференција по сопственом избору.

"Нисам се пријавила због награде, само сам хтела да поделим са другима оно што ја радим. А вероватно је пресудило то што ја јесам заљубљена у моју тему. И имам жељу да када једном завршим ово истраживање оно буде корисно за наше друштво или нека друга друштва, пре свега за децу", истиче Марија Маловић.

Учесници су имали прилику да се повежу са колегама и колегиницама из своје, али и из других области научних истраживања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво