Обрадовић: Читаву државу треба ставити у функцију породице

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић изјавио је да тај покрет поздравља намеру државе да крене у решавање питања "беле куге", додајући да сматра да мере популационе политике треба да буду свеобухватније.

Обрадовић је на округлом столу "Стратегија подстицања рађања" који су организовале Двери, а поводом Светског дана породице, рекао да је породична политика тема свих тема и политика будућности.

"Последњих месеци смо сведоци да је држава Србија коначно схватила озбиљност демографског нестајања нашег народа и коначно су кренуле одређене популационе мере које би требало да смање белу кугу", рекао је Обрадовић.

Наводећи да поздравља одлуку власти да се крене у решавање "најважнијег питања", Обрадовић је навео да Двери нису задовољне свим тим мерама, јер би оне, каже, требало да буду шире.

"Ми сматрамо да читаву државу треба ставити у функцију породице и да Србија треба да постане држава пријатељ породице. То значи да у Уставу треба да се гарантује заштита породице, да имамо посебно министарство, Заштитника породице и коначно треба одвојити социјалну политику од породичне политике", истакао је Обрадовић.

Каже и да породицама треба конкретно помоћи и извршити пореску реформу, обезбедити флексибилно радно време за родитеље и помоћи им у решавању стамбеног питања.

"То може бити у овом тренутку најважнија ствар око које може да се постигне консензус. Не видим ко може бити против да се изборимо против беле куге и не видим какве ту идеолошке поделе и разлике треба да буду важне", рекао је Обрадовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар