Загорка Доловац са француским тужиоцем у Паризу

Републички јавни тужилац Загорка Доловац састала се са генералним тужиоцем Француске Жан Клод Мараном, у Генералном тужилаштву Француске у Паризу.

Рразговарано је о досадашњој успешној билатералној сарадњи Републичког јавног тужилаштва Србије и тужилаштва Француске, што је резултирало потписивањем Декларације о сарадњи, разменом искустава и директним и брзим поступањем по замолницама у оквиру међународне правне помоћи, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Констатовано је да је сарадња била на високом нивоу, нарочито у борби против организованог криминала, трговине људима, трговине оружјем и других тешких кривичних дела и да ће се даљим јачањем сарадње Републичког јавног тужилаштва и правосудних органа Републике Француске допринети јачању владавине права, безбедности и стабилности.

Загорка Доловац је у Паризу учествовала на Десетом састанку Мреже генералних тужилаца који поступају пред Врховним судовима држава чланица Европске уније, од 16. до 18. маја, коју је отворила министарка правде Републике Француске Никол Белубет.

"Учешћем у раду Мреже генералних тужилаца Европске уније Републичко јавно тужилаштво Републике Србије наставља да јача међународну правосудну сарадњу, као поуздан партнер европским тужилаштвима у успешној борби против организованог криминала, тероризма, и других тешких транснационалних кривичних дела", наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи