Живот без вида – успешна прича шабачког адвоката

Колико живот може бити богат и стваралачки и у осмој деценији, упркос губитку вида, потврђује прича адвоката Слободана Смиљанића из Шапца. После пола века судске и адвокатске праксе, он и даље ради у својој канцеларији и пише књиге, а промоцију новог романа одржаће сутра у родном Крупњу.

Имам добру мотивацију за рад и без вида, јер сам у животу научио да човек никада не треба да се преда, каже шабачки адвокат Слободан Лале Смиљанић, који после 25 година искуства судије-кривичара и укупно пола века правне праксе, и даље предано ради у својој адвокатској канцеларији, са несмањеним бројем клијената.

"Нашао сам себе на тај начин што сам размишљао да би било најбоље да научим да сам радим на компјутеру, на основу мисаоне активности, а не на основу вида, дакле не користећи вид и то сам савладао за тридесет дана", рекао је Слободан Смиљанић.

Тако су настале и његове књиге. Најпре наслов "На Христовом распећу" о лавовској борби, када је био принуђен да напусти суд, после чега је изгубио вид, а део праксе преточио је у нови роман о учињеној неправди и једном бику пред чајетинским судом. Велика помоћ му је супруга Гордана, пријатељ кроз живот и секретарица у послу.

"Он је диван човек, добар отац, добар муж, добар домаћин. Мени је драго што сам га упознала и што смо 24 године заједно. Трудим се, колико могу, да му помогнем", каже Гордана.

Дело шабачког адвоката изузетна је читанка за младе, о историји, истинским вредностима и правди а његов живот мотивација и порука за све који имају здравствени проблем.

"Да сами себе измене у психичком смислу и да се никад не предају, да увек имају позитивну енергију, да увек буду насмејани, орни за рад и да се баве нечим што је корисно", поручује Слободан.

Верује да ће му живот дати прилику да прогледа, да чешће виђа унуке и ужива са супругом, чија му љубав и подршка много значе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво