Иванка Поповић једини кандидат за ректора

Сенат Универзитета у Београду је проф. др Иванки Поповић са Технолошко-металуршког факултета дао подршку за кандидата за новог ректора Универзитета у Београду.

Професорка Иванка Поповић добила је на седници Сената подршку 26 чланова, два гласа је добио проф. др Милош Недељковић и 15 гласова проф. др Александар Липковски.

Да би кандидати прошли у наредни круг неопходно је било да добију подршку више од једне трећине чланова Сената, односно да добију најмање 16 гласова.

Кандидати су претходно добили неопходну подршку факултета и института и у том првом кругу факултети су могли да дају подршку свим кандидатима, док се на Сенату гласа тајно, само за једног кандидата.

Одлуку Сената треба да потврди Савет Универзитета на седници заказаној за 28. мај. 

Поповићева се након гласања захвалила свим факултетима и институтима који су подржали њену кандидатуру и рекла да ће, уколико Савет подржи њену кандидатуру, учинити рад универзитета транспарентнијим и динамичнијим.

"Приоритети ће бити – транспарентност у раду, преспитивање болоњског поступка и да направимо дугоровчну стратегију развоја универзитета", нагласила је Поповићева.

Нови ректор и четири проректора који буду изабрани на седници Савета, преузимају дужност од 1. октобра, а мандат им траје три академске године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво