Куда за Први мај?

Од свих државних празника, грађани Србије највише путују за Први мај. И Европљани ових дана радо крећу на пут. Све чешће баш у Србију.

Лепо време и пет слободних дана, напунили су туристичке агенције ових дана.

"Путује се углавном према западној Европи – Венеција, Будимпешта, Беч, имамо кружне туре за Ћинкве Тере, тако да као и сваког Првог маја углавном се путује свуда", каже Владимир Влахо из агенције "Сабра травел".

У агенцији "Биг блу" наводе да су продати скоро сви аранжмани. 

"Остало је пар места на једном чартеру који иде на Крф. И ту смо јако срећни зато што наши људи иду на Крф, а у исто време 150 људи са Крфа ће доћи Београд за првомајске празнике и то нас јако радује", каже Душан Анастасов из агенције "Биг блу".

Поред гостију из региона, којих ће бити највише, у Београд ових дана долазе и групе из Кине, Јужне Кореје, Индонезије. Желе да посете Кућу цвећа, а радо би и на уранак јер знају да нам је то традиција.

"Ми смо се добро припремили, све наше јавне службе су се добро припремиле, сва излетишта су уређена, очишћена и ја позивам све Београђане, све грађане Србије, а и оне који нас сада гледају у белом свету, да дођу, посете та места и за првомајски уранак и за онај ђурђевдански", наводи Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Планине, бање, језера. Свуда ће бити пуно туриста.

"Ове године имамо и велики број догађаја у различитим туристичким дестинацијама као додатни садржај и везани су за првомајски уранак, тако да имамо концерте, наступе ди-џејева, целодневне обиласке дестинација, тако да је врло, врло богат програм за свачији укус", каже Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Многи од нас ће ових дана на пут са туристичким ваучерима. За ову годину Влада Србије је обезбедила чак 80.000 попуста у вредности од пет хиљада динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво