Од 7. маја туристички аутобуси иду са Ластиног паркинга на ауто-путу

Туристички аутобуси из Београда ка европским метрополама, грчким и другим летовалиштима од 7. маја полазиће са "Ластиног" паркинга у Ауто-центру, који се налази на адреси Ауто-пут Београд–Ниш 4, саопштило је Саобраћајно предузеће "Ласта".

Пробни поласци планирани су за 27. април, а званично ће туристички аутобуси са новог терминала кренути 7. маја. 

Туристи ће до терминала имати две градске линије: 70 и 38, а постоје планови и за организацију шатл линија са две градске локације.

У том предузећу кажу да ће отварањем првог званичног туристичког терминала, који ће бити на око 500 метара од Плавог моста код насеља Медаковић, коначно бити решен деценијски проблем београдских туристичких агенција око локације са које могу да полазе туристички аутобуси. 

Појачан интензитет туристичког саобраћаја очекује се од 1. јуна, када крећу прве организоване туре ка летовалиштима, а Комунална полиција Града Београда контролисаће све поласке туристичких аутобуса. 

Туристички терминус располаже са 15 полазних перона за аутобусе, пет припремних перона, као и три резервна перона и путничким коридором, који је раздвојен од трасе кретања аутобуса заштитном оградом. 

Постоје засебни улази за аутобусе и путнике, а осим примарног техничког простора за саобраћајнице, терминус садржи и пратеће објекте за особље које ће контролисати улазак аутобуса и цео ток одвијања туристичких полазака, као и објекте са садржајима намењеним путницима. 

Највише полазака између 18 и 21 сат  

Туристички терминал ће радити 24 часа, а процењује се да ће најфреквентнији интервал полазака бити између 18 и 21 час. Са терминала ће у исто време моћи да на пут крене и по 20 аутобуса са по 87 путника.

Терминус ће имати рекламни простор за оглашавање, а "Ласта" планира да даље унапређује туристички терминал увођењем нових садржаја. 

Крајем марта, "Ласта" је формирала радну групу и почела рад на реализацији техничких услова за рад терминала на свом паркингу за аутобусе у Ауто-центру. 

На основу сагласности градског Секретаријата за саобраћај, "Ласта" је у сарадњи са "Јутом", Националном асоцијацијом туристичких агенција, почела реализацију пројекта изградње првог званичног туристичког терминала. 

Планом је било предвиђено да радови на терминусу буду завршени до 1. маја, а да први поласци са новог терминала крену 15. маја. 

Међутим, како се наводи у саопштењу, радна група, предвођена "Ластиним" пословодством, успела је да радове заврши пре рока.  

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи