Станови за избеглице у Севојну

У Севојну је почела градња зграде за избегла и интерно расељена лица. Средства за градњу у износу од преко 400 хиљада евра обезбеђена су из донаторског фонда регионалног стамбеног програма, заједничког програма Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, у ком је главни донатор Европска унија.

У станове у новој згради до краја године требало би да се усели 20 породица избеглих из Хрватске и Босне и Херцеговине. У 12 места у Србији налазе се градилишта, где се укупно додељује 661 стамбено решење-стан, кућа или грађевински материјал вредности 13 милиона евра.

"Очекујем да ћемо ове године затворити многа започета градилишта и да ће крајњи корисници добити дуго очекивани кров над главом. Ово ме јако радује јер показује да Србија никада не заборавља оне који јој се обрате за помоћ", каже Ивица Дачић, председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглице и министар спољних послова.

На територији Ужица, међу укупним бројем становника у једном тренутку било је 10 одсто избеглих и интерно расељених лица.

"Око 2.300 ових људи који су изгубили статус активних избеглих лица решило је да заснује дом у нашем граду. Хвала им на томе и они су наши драги суграђани", каже Тихомир Петковић, градоначелник Ужица.

Градњом ових и још 10 додатних станова до крај године Ужице ће, како је најављено, решити стамбени проблем избеглих и интерно расељених лица на својој територији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво