Мировић: Буђење Фрушке горе у правом смислу

Реконструкција старог новосадског пута до Београда, на деоници од Сремских Карловаца до Банстола, је у току. Председник Владе АП Војводине Игор Мировић за РТС поручује да је то важно за Сремске Карловце и најављује планирање брзих саобраћајница од Новог Сада до Зрењанина и од Зрењанина до Београда.

Очекује се да ће реконструкција пута Сремски Карловци – Банстол бити завршена у наредних пет месеци, а Игор Мировић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао и да ће се следеће године радити додатних 4,5 километара кроз саме Сремске Карловце.

Додао је да се ради и на гребенском путу од Банстола до Иришког венца врхом Фрушке горе и да је прошле године обновљено три километра, ове године ће бити обновљено 13, а наредне године ће се наставити радови према западном крају Фрушке горе.

Поручује да је то важно за туризам, развој привреде и за све оно што Фрушка гора може да буде у будућности. Најављује и низ малих пројеката који значе, како је рекао, буђење Фрушке горе у правом смислу.

Говорећи о брзим саобраћајницама од Новог Сада до Зрењанина и од Зрењанина до Београда, каже да се већ у другој половини ове године може очекивати уговор и најављује радове на студији изводљивости и идејном пројекту.

Истиче да на тим деоницама нема превише нерешених имовинских односа и да ће Банат бити повезан са Београдом и Новим Садом, што је значајно јер у Банату има много неразвијених општина.

Ове године се обележава 170 година од Мајске скупштине, а Мировић истиче да су тада донете важне одлуке. Очекује да на обележавање јубилеја дође патријарх Иринеј, као и највиши представници Србије.

Најавио је свечану седницу Покрајинске владе и академију и захвалио је РТС-у што ће директно преносити обележавање јубилеја.

Председник владе АП Војводине истиче и да је припремљен мини серијал о најважнијим личностима из историје Војводине.

Наводи и да ће јубилеј бити повод за неке важне одлуке о Сремским Карловцима као што су обнављање посебног буџетског фонда и потпуна обнова у инфраструктурном смислу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи