Француски Орден части шефу Бироа у МУП-у Немањи Бојичићу

Златни Орден части француске Националне полиције уручен је шефу Бироа директора полиције у Министарству унутрашњих послова (МУП) Немањи Бојичићу, на свечаности у резиденцији француског амбасадора у Београду.

Бојичићу је одликовање у име француског министра унутрашњих послова уручио амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони, који је навео да се признање, установљено 1903, у изузетним случајевима додељује полицијским службеницима из страних земаља који су учинили значајно дело за француску полицију.

Мондолини је истакао да је Бојичић показао висок степен привржености и изузетну професионалност у унапређењу сарадње у области унутрашње безбедности између Србије и Француске.

"Наше две земље имају правне инструментне који нам омогућаваају да се заједнички боримо против терористичких и криминалних претњи'', рекао је амбасадор.

Он је подсетио да су у циљу сарадње и размене података министри унутрашњих послова Србије и Француске 2016. године потписали технички споразум у Паризу, којим је успостављена Стална обавештајна јединица за борбу против нелегалне трговине оружјем.

Додели одликовања присуствовала је и државна секретарка МУП-а Биљана Поповић Ивковић која је истакла да је одлука да Бојичић буде добитник златног Ордена велика част за то министарство и потврда одличног рада српске полиције, као и добрих односа са колегама из Француске.

Поповић Ивковић је сарадњу српске и француске полиције оценила као веома добру и навела да је њеном унапређењу последњих година веома допринео министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Она је подвукла да је квалитетна међународна полицијска сарадња важан предуслов у борби против тероризма и организованог и других видова криминала и изразила уверење да ће сарадња две земље бити унапређена и у наредном периоду.

Бојчић: Признање додатни мотив 

Шеф Бироа директора полиције у МУП-у Немања Бојичић рекао је да га одликовање француске полиције чини веома поносним и да оно крунише висок ниво полицијске сарадње између две земље.

"Ово признање је за мене додатно охрабрење и мотив да афирмишем и ојачам сарадњу полиција наше две земље у борби против савремених безбедносних изазова, ризика и претњи", казао је Бојичић.

Пре него што је 2016. године постављен на место шефа Бироа директора у МУП-у, Бојичић је био саветник помоћника министра полиције за ванредне ситуације, а од 2005. до 2008.године обављао је функцију заменика шефа кабинета министра унутрашњих послова.

На данашњој церемонији објављено је и да аташе за унутрашњу безбедност амбасаде Француске Филип Феликс Унчанин напушта ту функцију и Србију како би се посветио новим дужностима.

Тим поводом, државна секретарка Поповић Ивковић је, у име српског министра полиције, уручила Унчанину Златну плакету МУП-а која се додељује за посебан допринос и захвалила му на досадашњој сарадњи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво