Како су Неготинци искористили новац од награде?

У последње четири године у општини Неготин, повећана је наплата пореза за педесет процената. Више новца у општинском буџету од изворних прихода омогућило је нове комуналне и инфраструктурне пројекте.

Боља наплата пореза дошла је као резултат пописа имовине пре четири године. Рад осам пописивача финансиран је из пројекта иностраних агенција за развој локалних заједница. Дугорочни добитак је већи број пореских обвезника а то значи и више пара у буџету.

"Ми смо те прве године кад је одобрен пројекат, повећали наплату пореза за више од педесет посто, тако да смо тај изворни локални приход искористили у сарадњи са грађанима", рекла је Валентина Ђуричић, руководилац одељења за буџет и локалну пореску администрацију.

Награду од пројекта, 250.000 евра, због успостављања добре праксе, Неготинци су уложили у штедљивију јавну расвету и поправку главног градског трга и улица.

За осветљење трга у Неготину користи се лед расвета, то је уштеда од тридесет процената у односу на пређашње рачуне.

Рачуни за струју биће још нижи када целокупна јавна расвета буде замењена лед осветљењем. Приоритети ове године су дефинисани.

"За ову годину из нашег буџета смо определили око триста милиона динара, од великих капиталних инвестиција – за реконструкцију зграде базена, прихватилиште за псе, реконструкцију седам улица, а преко Министарства привреде 130 милиона", објашњава председник општине Неготин Владимир Величковић.

Локална пореска администрација биће у овој години оснажена новим софтвером и рачунарима, па се очекује још боља наплата пореза, што би убудуће омогућило да се локални порези чак и смање.

Више од три милиона динара добили су за тај посао од министарства за локалну самоуправу Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи