Почасни плотуни поводом Дана Војске Србије

Са Савске терасе на Калемегдану је одјекнула почасна артиљеријска паљба у част Дана Војске Србије. Након почасне паљбе, припадници Гарде су на Тргу Републике у Београду извели егзерцир.

После интонирања државне химне и подизања заставе Србије, на Савској тераси је, пред многобројним грађанима, најпре прочитана Наредба председника Републике Александра Вучића, а затим је из шест артиљеријских оруђа Гарде Војске Србије испаљено по 10 плотуна.

Почасној артиљеријској паљби присуствовали су министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Потом су у 18 сати, уз звуке пешадијског марша и под командом поручника Предрага Крушевца, гардисти, на одушевљење многобројних пролазника, на Тргу Републике извели егзерцир.

"Плави строј" је, с полуатоматском пушком М-59/66 у руци, у такту музике демонстрирао стројеве радње.

Дан Војске Србије се обележава 23. априла, када је, на Цвети 1815. године у Такову подигнут Други српски устанак.

Пригодне манифестације су одржане у протеклим данима, а централни догађај је Свечана академија сутра у Центру "Сава", којој ће присуствовати највише државно и војно руководство.

На сам Дан Војске Србије, представници Минстарства одбране и ВС, положиће венце на Авали и у Такову код Горњег Милановца, на месту почетка Другог српског устанка.

У Крушевцу, Зајечару, Панчеву, Новом Саду, Краљеву и Нишу грађани ће моћи да присуствују пригодним програмима ван војних објеката, које ће организовати команде, јединице и установе Војске Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи