Амерички студенти најбоље решавају пословне проблеме

На Београдском такмичењу у решавању пословних проблема најбољи пласман остварили су студенти са Америчког континента. Прво место припало је студентима Квинс универзитета из Канаде. Неке нове школе добиле су прилику да дођу у Београд и упознају српско образовање, привреду, културу, кажу домаћини.

Да би победили, такмичари су протеклих седам дана морали да реше три пословна проблема која су им задале српске компаније.

"Омогућили су нам да реално размишљамо о дигитализацији и какве ће она ефекте имати, посебно у Србији. Победа је била несумњиво наш сан, узбуђени смо што се то и догодило", наводе студенти Квинс универзитета из Канаде.

Студент са Вашингтонског унивезитета истиче да је његова група направила стратегије које ће помоћи потрошачима у Србији да буду спремни за нова тржишта.

"Ми Либанци смо осећали да смо веома блиски култури Србије. То је нешто што ћемо понети кући. Желели смо да понудимо решења која се могу применити, нисмо размишљали о победи. Ако тако радите онда заиста и победите", наводи студент Америчког универзитета у Бејруту.

Добра процена српског тржишта

Показало се да су страни студенти добро проценили српско тржиште.

"То је било врло занимљиво, да су студенти успели јако добро да истраже српско тржиште и да локализују своја решења на начин да је жири био јако изненађен што су се потрудили око истраживања", оцењује проф. Весна Дамњановић, оснивач и директорка светског такмичења у решавању пословних проблема.

У припрему такмичења био је укључен велики број волонтера. Свака од деветнаест екипа из иностранства имала је свог домаћина – амбасадора који је бринуо о њима.

"Уме да буде јако напорно ових седам дана. Пријатељства која се стичу овде надокнађују сваки мањак сна који можемо да доживимо овде, тако да мислим да је врло вредно", наводи Немања Личинић, студент Факултета организационих наука БУ.

После овог домаћег, наши студенти одлазе на такмичење у Париз, Хонгконг и на Тајланд, како би по завршетку студија били спреми за реалне пословне проблеме. Јер, како кажу, не сарађују компаније, већ људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво