Београдски маратон протекао у знаку кампање "Рак је излечив"

Друга акција кампање РТС- а и Министарства здравља "Рак је излечив" одвијала се током 31. Београдског маратона, који је био посвећен промовисању циљева ове националне кампање.

"Уопште није необично што смо се данас окупили на Београдском маратону јер се кроз основне вредности које маратон представља, препознају и карактеристике нашег рада али и борбе оних који болују од најтежих болести", навео је пре почетка Београдског маратона министар здравља др Златибор Лончар.

Додао је да је циљ јасан – омогућити пацијентима савремене терапије.

"Ништа не сме да нас омета јер наш циљ су наши пацијенти којима су омогућене савремене терапије, модерни апарати и квалитетни услови лечења, уз врхунски обучен кадар", истакао је Лончар.

Хиљаде учесника маратонске, полумаратонске и Трке задовољства су уз своје стартне бројеве на опреми имали и трачице – симбол борбе против рака.

Тиме је послата порука да се против болести морамо борити заједно, да у тој борби треба бити одлучан и упоран, јер борба са малигним болестима често по изазовности и трајању личи на маратонску трку.

Градоначелник Београда, Синиша Мали обишао је Инфо-пулт РТС-а и нагласио да против рака морамо и можемо уједињени. Он је уз свој стартни број у полумаратону закачио и трачицу – обележје борбе против рака.

Промотер овогодишњег београдског маратона Халид Ханучи је у друштву директора Београдског маратона Дејана Николића, пре трке посетио Инфо-пулт РТС-а и истакао да је почаствован што може да подржи кампању "Рак је излечив" као и све племените поруке које свету шаље тако велика и важна манифестација као што је Београдски маратон.

Селектор ватерполо репрезентације Србије, Дејан Савић учествовао је у Трци задовољства и такође подржао акцију кампање РТС-а.

"Могу да будем задовољан што сам издржао ових пет километара. Мало смо шетали, мало трчали, дружили се... Маратон је све боље и боље организован, ове године има дивну поруку да је рак излечив, дошао сам и то да подржим", навео је Савић.

Сви учесници маратона али и сви који су дошли да бодре и поздраве учеснике, добили су флајере са информацијом да у складу са могућностима упуте донације како би Национални институт за онкологију Србије прикупио довољно средстава за набавку тестова за рано откривање рака јајника и рака дојке.

Хуманитарне кутије биле су обележене и постављене на старту Трке задовољства.

Након изузетног успеха и одзива током прве акције Националне кампање "Рак је излечив" РТС- а и Министрства здравља, и кроз данашњи маратон, послата је снажна порука – Активирајте се у борби за своје здравље, за излечење и победу малигних болести. Јер – Рак је излечив!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара