Приказ наоружања и опреме Војске Србије у Јагодини

У сарадњи Министарства одбране и Скупштине града, у Јагодини је одржан "Приказ наоружања и војне опреме – тактичко технички збор", којег је разгледало око 6.000 грађана Јагодине и Поморавског округа.

Становници Јагодине имали су прилику да виде наоружање и војну опрему из састава јединица Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, а носиоц активности је команда РВ и ПВО ВС, изјавили су Танјугу на изложби организатори.

Приказ који је организован у сусрет прослави Дана Војске Србије 23. априла, је трајао од 10 до 15 сати, а изложбу наоружања је посетило више од 6.000 грађана, а најрадозналија била су деца.

Изложба је одржана на паркингу испред Спортског центра Јагодинског спортског савеза, Аква-парка и Скејт-парка "Јагодина".

Председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма обилазећи Приказ наоружања и војне опреме рекао је да је Војска уз Српску православну цркву најпоштованија институција у Србији, као и да држава последњих година улаже у наоружање и купује оно што је неопходно, али да то не значи да ће Србија некога да нападне.

"Сигуран сам да Србија никога неће напасти, нити ће неко да нападне Србију, јер постоји полтичка стабилност и добри међународни односи које наша држава води на челу са председником Александром Вучићем", истакао је Марковић.

Изразио је жељу да у Србији као и целом свету влада мир.

"Желим да Србија више никада не ратује, да наша деца не одлазе у рат, да у целом свету постоји мир, а онима који заговарају рат нека се смире и да се бавимо економском разменом и да повећавамо економску сарадњу", рекао је Марковић.

Затражио је и да једна од тема Савета безбедности Уједињених нација буду и последице касетних бомби које су бацане у Србији.

Такође је тражио да се утврди ко је дао налог да се Србија бомбардује касетним бомбама и која држава је бомбардовала Србију касетним бомбама, а због чега је, како је навео све већи број оболелих од рака.

Крктиковао то што неке државе бомбардују друге без доказа за оптужбе, наводећи као пример Ирак, Либију, Сирију, а поменуо је и да је Србија бомбардована због наводног Рачка.

Руководиоц радног тима одговорног за организацију и реализацију "Приказа наоружања и војне опреме" био је пуковник Драган Панић  из команде РВ и ПВО

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво