Уручени кључеви станова за 19 припадника Војске и Министарства одбране

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручили су, у Великој ратној сали Старог генералштаба, кључеве 19 станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Додељени станови су у Београду, Зрењанину, Бачкој Тополи, Панчеву и Крушевцу, саопштило је Министарство одбране.

Према речима министра Вулина, од 2017. године до данас, Војска Србије је својим припадницима доделила 234 стана. Мимо тога, Фонд за социјално осигурање војних оригураника је решио стамбено питање за још 150 наших војних пензионера, а више од 400 наших припадника је кроз програм повољног кредитирања решило свој животни проблем.

"Војска Србије ће наставити да води рачуна о стамбеним потребама својих припадника и само као целина пакета, као целина побољшања квалитета живота и рада припадника Војске Србије, можемо да се надамо да ћемо имати много више заинтересованих да свој живот проведу у Војсци Србије", истакао је министар одбране.

Напоменуо је да је потребно решити стамбено питање и питање посла и за породице припадника ВС.

"Потребно је обезбедити и најбољу здравствену заштиту, нове и модерне системе наоружања, а патриотизам и љубав према домовини се у Војсци Србије никада и нису доводили у питање", закључио је министар Вулин.

Слободанка Николић, једна од добитница кључа свог новог стана на Бежанијској коси, није крила срећу јер је на овај дан чекала 28 година. Како каже и њена унука, студенткиња медицине је веома узбуђена због овог лепог догађаја.

Заставник Никола Бројчин чекао је стан 27 година.

Добио сам стан на Бежанијској коси и веома сам задовољан. Хвала Министарству одбране и Војсци Србије што су мени и мојој породици омогућили да имамо стан и да не живимо више у туђим становима, рекао је заставник Бројчин.

За заставника Виктора Станковића ово је један од најбитнијих дана у животу. Он је захвалио људима који воде Министарство одбране и Војску Србије што су му омогућили да реши стамбено питање, наводи се у саопштењу.

"Верујем да ће у наредном периоду запослени у Министарству одбране и Војсци Србије брже решавати стамбено питање, јер сам ја чекао 20 година", истакао је заставник Станковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво