Камере на Батровцима за праћење протока возила путем интернета

МУП и АМСС представили пилот-пројекат праћења протока возила на граничним прелазима, који подразумева постављање камера чији је сигнал на интернету доступан грађанима. Две камере за сада постављене само на прелазу Батровци.

Директор полиције Владимир Ребић је са председником АМСС Мирком Бутулијом у просторијама МУП-а представио пројекат "Сервис за грађане - тренутно стање на граничним прелазима Републике Србије", саопштио је АМСС.

Систем се састоји од видео-камера, чији је сигнал доступан јавности путем интернета, а које приказују проточност друмског саобраћаја на граничним прелазима, како на улазу, тако и на излазу из Србије.

Ребић је указао да је прелаз Батровци један од најоптерећенијих граничних прелаза.

"Због тога смо у сарадњи са АМСС направили овај пилот-пројекат који ће омогућити грађанима да на један релативно једноставан начин добију информацију о времену чекања на граничним прелазима и алтернативним путним правцима, где би могли мање да чекају и боље планирају своје путовање", рекао је Ребић.

Бутулија је рекао да је Ауто-мото савез Србије обезбедио видео-камере које су постављене на Батровцима, као и доступност сигнала камере на интернет страници АМСС.

Поручио да ће услуга приказа тренутног стања на граничном прелазу Батровци ускоро бити доступна и корисницима АМСС апликације за мобилне уређаје.

Идеја АМСС и МУП-а је да овај систем уочи туристичке сезоне успостави и на осталим граничним прелазима  - Хоргош, Градина, Прешево, са могућношћу проширења броја локација у зависности од потреба и заинтересованости јавности.

Само кроз прелаз Батровци годишње прође око 7.800.000 путника. Кроз свих 75 граничних прелаза - више од 64 милиона, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи